Βιολογικά Πορτοκάλια

Rate this item
(0 votes)

Από το ξεκίνημα της ενασχόλησής μας με τα βιολογικα προιοντα τα πορτοκάλια ήταν από τα κύρια φρούτα καλλιέργειας και παραγωγής μας. 

Η πολυετής πείρα μας στην καλλιέργεια πορτοκαλιών μας δίνει τη δυνατότητα να σας παρέχουμε υψηλής ποιότητας και γευστικότητας πορτοκάλια.

Στα βιολογικά κτήματα "Βιολογικά Μανιάς" καλλιεργούνται τρεις(3) συγκεκριμένοι τύποι πορτοκαλιών. Αυτοί είναι οι εξής:


ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ ΝΑΒΑΛΙΝΕΣ
Πρόκειται για το πιο πρώιμο είδος πορτοκαλιού και αυτό διότι είναι διαθέσιμο από τα μέσα Νοέμβρη μέχρι και τις αρχές του Φλεβάρη. Οι Ναβαλίνες είναι καρπός μεσαίου μεγέθους και το σχήμα του είναι σφαιρικό ή ωοειδές. Έχουν έντονο πορτοκαλί χρώμα, η σάρκα τους είναι χυμώδης ή άσπερμη και διαθέτουν μετρίου πάχους φλοιό. Ξεχωρίζουν για τη γλυκιά τους γεύση και για την πρωιμότητα τους.

ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ MERLIN
Το δεύτερο κατά χρονική σειρά παραγωγής και διαθεσιμότητας πορτοκάλι. Ευδοκιμεί από τα μέσα Δεκεμβρίου έως και τα μέσα Μαΐου. Πρόκειται για ένα από τα πιο εύγευστα είδη πορτοκαλιού και για αυτό το λόγο θεωρείται εξαιρετικό επιτραπέζιο πορτοκάλι. Τα πορτοκάλια Merlin ονομάζονται και Ομφαλοφόρα, εξαιτίας του κάτω μέρους τους που μοιάζει με ομφαλό. Είναι καρπός μεγάλου μεγέθους, με σφαιρικό σχήμα και μετρίου πάχους εξωτερικό φλοιό. Διαθέτει έντονο πορτοκαλί χρώμα, εξαιρετική γεύση και άρωμα και η σάρκα του είναι χυμώδης και άσπερμη. Το κύριο πλεονέκτημά τους είναι η μεγάλη αντοχή τους στις μεταφορές και στην αποθήκευση.

ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ VALENCIA
Τα πορτοκάλια Valencia φέρουν και τον τίτλο του καλοκαιρινού πορτοκαλιού και αυτό διότι η περίοδος που ευδοκιμούν είναι από τα μέσα Απριλίου μέχρι και τα τέλη Ιουλίου. Είναι καρπός μεσαίου μεγέθους, σφαιρικού σχήματος και με λεπτό φλοιό. Διαθέτει πορτοκαλί χρώμα, σάρκα ιδιαίτερα χυμώδη και άσπερμη ή ολιγόσπερμη, και εξαιρετικό άρωμα. Είναι και αυτό, όπως και το Merlin, εξαιρετικά ανθεκτικό στη μεταφορά και αποθήκευση.

Read 3771 times

Βιολογικά "Μανιάς"