Εγκρίθηκε το πρόγραμμα προώθησης βιολογικών

Σύμβαση ύψους περίπου 3 εκατ. ευρώ για το πρόγραμμα προώθησης βιολογικών προϊόντων υπεγράφη από τον Μάξιμο Χαρακόπουλο.

Η σχετική σύμβαση του προγράμματος ύψους περίπου 3 εκατ. ευρώ υπεγράφη από τον Μάξιμο Χαρακόπουλο και η προώθηση των προϊόντων θα γίνει στις αγορές Ολλανδίας, της Σουηδίας και της Γερμανίας μέσω της Πανελλήνιας Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Βιολογικών Προϊόντων (HELLAS BIO NET).

Όπως είπε σχετικά ο αναπληρωτής υπουργός με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης για το πρόγραμμα «Ενέργειες ενημέρωσης και προώθησης φρούτων και λαχανικών βιολογικής καλλιέργειας στην εσωτερική αγορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης»: «Στόχος μας είναι τα ποιοτικά ελληνικά βιολογικά φρούτα και λαχανικά να κερδίσουν μερίδιο της ταχύτατα αναπτυσσόμενης αγοράς βιολογικών προϊόντων της ΕΕ».

Το συγκεκριμένο Πρόγραμμα Ενημέρωσης και Προώθησης είναι συνολικού προϋπολογισμού 2.926.000 ευρώ και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ απευθύνεται στις αγορές της Ολλανδίας, της Σουηδίας και της Γερμανίας. Συντονιστής του προγράμματος είναι η Πανελλήνια Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Βιολογικών Προϊόντων (HELLAS BIO NET).

Με την υπογραφή της σύμβασης ο κ. Χαρακόπουλος δήλωσε τα εξής:

«Ενισχύουμε την εξαγωγική δραστηριότητα της χώρας στον τομέα των βιολογικών αγροδιατροφικών προϊόντων. Στόχος μας είναι τα ποιοτικά ελληνικά βιολογικά φρούτα και λαχανικά να κερδίσουν μερίδιο της ταχύτατα αναπτυσσόμενης αγοράς βιολογικών προϊόντων της ΕΕ. Η υψηλή ποιότητα κερδίζει τις προτιμήσεις των καταναλωτών και στο ΥπΑΑΤ αξιοποιούμε τα Προγράμματα Προώθησης, προκειμένου τα ελληνικά προϊόντα βιολογικής γεωργίας να γίνουν γνωστά στο ευρύ καταναλωτικό κοινό της Ευρώπης».

(Πηγή: http://www.agronews.gr)